Финалистът на Аустрелиън Оупън Доминик Тийм коментира поражението си в пет сета срещу Новак Джокович.

"Искам да започна с огромните си поздравления към Новак, това е невероятно постижение. Също и за целия му екип. Невероятно е това, което правите. Той и още няколко играча вдигнаха толкова много равнището на тениса. За мене беше удоволствие да опитам да се състезавам. Не ми достигна малко днес", каза Тийм.

"Преди турнира животът ни показа, че има много по-важни неща от тениса, от спорта. Имаме възможност да видим през какво преминава тази красива държава. Но се надявам, че хората, които продължават да се борят с пожарите, с трагедията от унищожаването на толкова много животински видове, ще се справят. Изпитах огромно удоволствие през тези две седмици. Това е едно от най-добрите състезания в целия спорт. Благодаря на всички, които правят този турнир възможен, догодина ще се върна отново и чакам този момент с нетърпение", добави той. 

Доминик Тийм стана и първият тенисист в Австралия тази година, който взема два сета от Новак Джокович, като принуди осемкратният шампион да се бори в пет сета за титлата.