Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова победи италианката Сара Ерани с 2:0 сета /6:1, 6:4/ в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания.

Пиронкова пусна своя марка, ще играе с нея на Уимбълдън

Следващата съперничка на Цвети е Каролине Вознячки, която отстрани в три сета Тимеа Бабош в първия си мач на "Уимбълдън".

Пиронкова доминираше в целия двубой срещу Сара Ерани, като осъществи първи пробив за 3:1 в първия сет и направи втори пореден, за да доведе резултата до 5:1. След това българката нямаше проблеми да спечели първия сет с 6:1.

Във втория отново Цветана Пиронкова бе по-стабилната тенисистка, като проби италианката за 3:2, но позволи връщане на пробива и Сара Ерани поведе с 4:3.

Първата ни ракета обаче изравни, пак осъществи пробив и в крайна сметка след 5:4, на свой сервис затвори сета с 6:4 гейма, а с това и мача с 2:0 сета. 

Любимият Уимбълдън очаква Цвети

Цвети Пиронкова и нейната закуска с гледка


Начало на двубоя

Първи сет

Успешен първи гейм и 1:0 за Цветана Пиронкова. Съперничките размениха по още един сервис гейм до 2:1 за българката, като Цвети дори имаше точка за пробив във втория гейм.

Последва пробив за Пиронкова, за да стане резултата 3:1, след което затвърди пробива за 4:1. Серията за най-добрата ни тенисистка продължава с втори пореден пробив и тя поведе с 5:1 гейма. Първата ни ракета затвори сета на свой сервис с 6:1 гейма.

Втори сет

Италианката сервира и взе първия гейм за 1:0 в своя полза. Пиронкова изравни, а Ерани също взе следващото си подаване остава с гейм аванс - 2:1.

Цветана Пиронкова продължи да доминира, изравни за 2:2 и успя за пробие съперничката си за 3:2.

В оспорван шести гейм на втория сет италианката успя да върне пробива и изравни за 3:3. При следващото подаване на Ерани, Пиронкова бе близо до нов пробив, но италианката поведе с 4:3. Цвети спечели своя сервис гейм и изравни до 4:4, а после отново проби съперничката си за 5:4.

Пиронкова спаси две точки за пробив в следващия гейм и с 6:4 спечели втория сет, а с това и мача с 2:0 сета.

Край на двубоя