Най-добрата българска тенисистка в омента Цветана Пиронкова научи кога ще започне участието ѝ на любимия ѝ турнир от Големия шлем Уимбълдън. Тя открива кампанията си в Лондон с мач срещу италианката Сара Ерани във вторник в късния следобед. 

Ясно e кога Гришо започва на Уимбълдън

Битката между двете ще е на Корт 5, като е последен в програмата за деня. Двубоите там стартират от 13:30 часа българско време, като Цвети и италианката излизат четвърти поред на него. 

Цвети Пиронкова и нейната закуска с гледка

Програмата се открива с мача на сингъл при жените между германката Татяна Мария и рускинята Анастасия Потапова. След това следва сблъсък при мъжете, който противопоставя австралиеца Джордан Томпсън на 25-ия в схемата испанеца Алберт Рамос-Винолас. 

Пиронкова срещу италианка в първия кръг на Уимбълдън

Третата битка отново е от мъжката част на сингъл. В него се изправят един срещу друг младият грък Стефанос Циципас и сърбинът Душан Лайович, като и двамата са непоставени в схемата. И чак след това идва мачът между Пиронкова и италианската ѝ съперничка. 

Тенис красавиците се разходиха по червения килим преди Уимбълдън

В зависимост от развоя на останалите двубои, а и ако времето в Лондон е милостиво и не вали дъжд, нищо чудно двубоят на българката да стартира около 18:00 часа. Но началният час не може да се определи със сигурност поради изброените вече причини.