Новак Джокович вече се утвърди като един от най-великите тенисисти в историята, но той няма да се задоволи, докато не стане най-великият, смята неговият бивш треньор Борис Бекер.

„След спечелени 16 титли от Големия шлем, хората трябва да си отворят очите и да видят величието на Новак. Той е сред най-великите, но иска да бъде най-великият. Затова все още не е напълно щастлив", коментира германецът. Вчерашната невероятна победа на сърбина над Федерер го приближи само на две отличия от Големия шлем от Рафаел Надал и на четири от швейцареца. Според Бекер Джокович има огромен шанс да ги задмине, но „състезанието" между големите три ще продължи и тримата ще спечелят още титли от Шлема.

„Честно казано мисля, че може да ги задмине, но не мога да го твърдя със сигурност. Надпреварата помежду им продължава. Вечният спор за това кой ще бъде най-успешният ще продължи, докато тримата играят. Не смятам, че това е краят. Всички ще спечелят още титли от Големия шлем", завърши трикратният победител на Уимбълдън. /БГНЕС