Цветана Пиронкова приключи участието си на Уимбълдън във втория кръг. Ракета №1 на България напусна любимия си турнир след поражение с 3:6, 4:6 от световната №6 Каролине Вознячки.

На Корт №2 Пиронкова се бори много здраво срещу датчанката, но в крайна сметка в решителните моменти класата на Вознячки се оказа твърде висока за Цвети.

Мачът продължи близо час и половина, в които датчанката бе много солидна, правеше много малко грешки и в същото време караше съперничката да бърка. И в двата сета Вознячки повеждаше с пробив аванс, който моментално бе връщан, но в края отново тя взимаше решително преимущество.

Пиронкова първа се пропука в третия гейм в мача. Тя поведе с 30:0, но няколко грешки набързо доведоха до брейкбол, който моментално бе реализиран от датчанката. Хубавото бе, че веднага след това последва рибрейк.

В шестия гейм пък българката имаше шанс на свой ред да поведе с пробив. Това не се случи и още в следващия гейм Вознячки направи това, което Пиронкова не успя. При 3:5 пловдивчанката сервираше за оставане в сета, но още тук първата част приключи, след като бившата №1 в света реализира първия си сетбол при 15:40.

Със спечеления първи гейм във втория сет серията на Вознячки набъбна на пет поредни гейма. Затова от ключово значение за Цвети бе да вземе своето подаване. С много воля тя успя да го направи, макар че трябваше да отразява шанс за пробив.

Последва труден гейм за датчанката, в който на два пъти се стигаше до равенство. Тя все пак успя да поведе отново с 2:1.

В следващия гейм пък при 30:30 с много тичане по корта Вознячки стигна до брейкбол, който пък бе реализиран с изключителен лоб, попаднал на основната линия.

Веднага след пробива обаче последва по-слаб гейм за №6 в света, а Пиронкова превключи на по-високо ниво и така подобно на първия сет успя веднага да върне пробива.

При 3:4 ракета №1 на България трябваше да мине през много сложен гейм, в който отрази точка за пробив и след няколко равенства все пак стигна до успеха за 4:4.

При 4:5 Пиронкова сервираше за оставане в мача и за съжаление се пропука именно в този момент. При 30:15 последваха двойна грешка и сбъркано воле на мрежата, за да се стигне до мачбол. При него се получи продължително разиграване, но отново българката сбърка първа и така мачът приключи.

В следващия кръг съперничка на Вознячки ще бъде Анет Контавейт, която победи с 6:3, 6:2 Дария Касаткина.