Много тенисисти показват високи амбиции да вдигнат трофея от US Open. Като основен фаворит за трофея е смятан световният номер 1 Новак Джокович, но специалистите дават големи шансове и на Медведев, Циципас, Зверев и Доминик Тийм.

Един от скритите фаворити за голямото отличие, канадецът Милош Раонич продължава да показва страхотни изяви. След рестарта на тениса, Раонич достигна до финала на турнира от мастърс сериите в Ню Йорк, събитие, което заради пандемията не се проведе в Синсинати. Но определено канадският тенисист направи доста добро впечатление на експертите със силното си представяне в Ню Йорк, като Милош дори взе първия сет на Новак Джокович във финалния двубой, но „Ноле“ за пореден път показа, че поне на този етап няма кой да го спре.

Амбициите на бившия световен номер 3 на US Open също са доста високи, а стартът на родения в Черна Гора състезател беше повече от успешен. Бърза 3-сетова победа над аржентинеца Леонардо Маер и място във втория кръг. 29-годишният представител на Канада не крие желанието си да постигне нещо значимо в надпреварата от „големия шлем“.

"Радвам се, че нещата се случват толкова бързо. Играя добре, печеля лесно, знаците определено са позитивни. Работих много във времето без състезания, точно за да бъда по-добър сега. Усещам, че ако съм спокоен и играя своята игра мога да стигна далеч. Надявам се само да бъда здрав, поставям си високи цели, желанието ми е да бъда в заключителните мачове от US Open. Това е едно от най-големите събития в света на тениса и всички, които сме тук се борим  за участие във финалната фаза, а защо не и за титлата“, сподели Раонич.