Тенис легендата Джон Макенроу коментира обвиненията, че Роджър Федере получава по-добро отношение от организаторите на Откритото първенство на Австралия за сметка на други тенисисти като Новак Джокович например.

Според Макенроу решенията за програмата на турнира се основават единствено на бизнес причини и тъй като Федерер е "златната кокошка" на тениса, а не Джокович.

Според слуховете сърбинът е бил пренебрегнат от организаторите на Аустрелиън Оупън, защото надигна глас за основаване на съюз на играчите, които да получават по-голям процент от наградните фондове на турнирите от Големия шлем.

"Да, Роджър Федерер пожела да играе във вечерните сесии. И да, Федерер игра всичките си мачове до момента именно вечерта на "Род Лейвър Арена. И факт, Джокович нямаше предварителни претенции за програмата и игра два от мачовете си в горещината", заяви Джон Макенроу.

"Но спрете! Роджър, а не Новак е златната кокошка на тениса и затова играа мачовете си на най-голямата сцена, пред най-голямата аудитория. Дали е честно? Не знам и не ме интересува. Животът не е справедлив", отсече Джон Макенроу.