Рускинята Светлана Кузнецова се класира за четвърти път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под номер 7 Кузнецова победи деветата в схемата Агниешка Радванска (Полша) с 6:2, 6:4 за 89 минути.

32-годишната рускиня не допусна пробив и пласира 37 печеливши удара, за да елиминира финалистката от 2012 година Радванска и отново да достигне до топ 8 на турнира след 2003, 2005 и 2007 година.

Кузнецова поведе с 4:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част тя проби в седмия гейм и запази аванса си до края.

Шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) за първи път ще играе на четвъртфиналите на "Уимбълдън", след като елиминира четвъртата в схемата Елина Свитолина (Украйна) с 6:3, 7:6(6) за 103 минути. Поставената под номер 13 Остапенко показа традиционната си агресивна игра и записа 42 печеливши удара, но допусна и цели 37 непредизвикани грешки.

Свитолина завърши с 14 печеливши удара и още толкова непредизвикани грешки. 20-годишната латвийка поведе с 4:1, след което затвори първия сет. Във втората част тя дръпна с 5:2, в следващия гейм пропусна мачбол при сервис на украинката, а при 5:3 тя пропиля още четири мачбола и допусна пробив.

Свитолина дори проби за 6:5 и сервираше за изравняване на резултата, но Остапенко отново успя да изравни. В тайбрека украинката дръпна с 3:1, но латвийката обърна до 6:4. Тя пропусна още два мачбола, но все пак стигна до успеха с 8:6 точки.

Магдалена Рибарикова (Словакия) също ще дебютира на четвъртфиналите, след като се справи с квалификантката Петра Мартич (Хърватия) с 6:4, 2:6, 6:3. Мартич пропиля аванс от 4:2 в първия сет, но във втората част направи серия от четири поредни гейма, за да изравни резултата.

В решаващия трети сет Рибарикова проби за 4:2 и до края запази преднината си. /БТА