Световната номер 1 в тениса при жените Серена Уилямс за точно един час се класира за 8-ия си финал на Откритото първенство на САЩ, след като тотално разби 17-ата поставена в схемата Екатерина Макарова с 6:1, 6:3. Рускинята, която направи много силен турнир и отстрани топ тенесистки като Южени Бушар и Виктория Азаренка, стана лесна плячка за легендарната американка, която през уикенда ще преследва своята 6-а титла на домашния турнир от Големия шлем.

За пореден път началният удар на по-малката от сестрите Уилямс носеше разликата в срещата. 32-годишната Серена завърши срещата с 5 аса, като печелеше 77 процента от точките при първи и 65 процента на втори сервис.

Първият сет продължи едва 27 минути, като в него Уилямс засипваше съперничката си с тежки удари от дъното на корта.

През втората част Макарова опита да се върне в срещата и в интерес на истината успя да направи последните минути на мача интересни. При 5:2 Уилямс водеше с 30:0, ала Макарова не само не позволи да се стигне до мачбол, но и върна единия от пробивите, с които изоставаше.

Надеждата обаче бързо беше потушена след още няколко минути, в които Уилямс поведе с 40:30 при сервис на съперничката, а в решителния момент Макарова стреля в аут по правата от форхенд.

Така Серена отиде във финала на турнира, където я чака десетата поставена в схемата Каролине Возняцки.