Сесил Каратанчева и Елица Костова ще играят срещу поставени в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Каратанчева, която от началото на сезона се състезава отново за България след 5-годишно прекъсване, в което играеше за Казахстан, стартира в пресявките срещу номер 20 Магда Линете.

25-годишната софиянка има четири участия в основната схема на "Мелбърн Парк", като рекордното й класиране е втори кръг през 2009 година. 173-ата в света в момента Каратанчева отпадна в първия кръг на квалификациите в Австралия през миналия сезон. Тя не е играла досега срещу 132-ата в класацията на УТА Линете.

Третата ракета на България Костова пък ще стартира срещу поставената под номер 5 в пресявките Телиана Перейра, 112-а в класацията на Ута. Това ще бъде първа среща между двете.

207-ата в света българка, 24-годишна, има едно участие в квалификациите на Откритото първенство на Австралия досега през 2012 година, когато отпада във втория кръг. Срещите на българките са утре през нощта. Каратанчева и Костова са във втората четвърт от схемата и може да се срещнат в решаващия трети кръг./БТА