И Елица Костова, и Александър Лазов не успяха да станат шампиони на двойки в турнирите, в които участваха през тази седмица.

Костова и партньорката й Олександра Корашвили (Укр) загубиха на финала в Анкара (50 000$) от Екатерина Горгодзе (Гру) и Нася Колаж (Слв) с 4:6, 6:7(5). Българката и украинката направиха впечатляващ обрат във втория сет и след като изоставаха с 0:4 успяха да стигнат до 5:4 и сервис за изравняване на резултата. Въпреки това обаче Горгодзе и Колаж стигнаха до тайбрек, в който реализираха третия си мачбол. По този начин Костова остава с три титли на двойки в кариерата си.

Същият актив от трофеи в двойковите състезания запазва и Лазов, който не успя да спечели турнира в Доминиканската република. Българинът и Маурисио Ечасу (Перу) загубиха финала от първите в схемата американци Секу Бангура и Мичел Крюгер с 7:6(1), 1:6, 8:10.

След равностойна игра и по два разменени пробива, първият сет трябваше да бъде решен в тайбрек, в който Лазов и Ечасу не дадоха никакви шансове на съперниците си. В последствие обаче американците заиграха по-агресивно и набързо спечелиха втората част, за да оставят развръзката за шампионския тайбрек. В него резултатът се движеше точка за точка, но винаги с една повече за Бангура и Мичел, които в крайна сметка триумфираха с титлата. /БГНЕС