Вторият полуфинал при мъжете на Australian Open ще бъде изцяло испански, след като Рафаел Надал не даде никакъв шанс на французина Жил Симон и го победи с 6:2, 7:5, 7:5, а по-рано днес Вердаско отстрани Жо-Вилфред Тсонга.

Надал отново се представи на много високо ниво, въпреки че Симон му оказа сериозна съпротива и това бе най-трудният мач за испанеца от началото на турнира.

Рафа започна повече от добре с пробив още в първия сервис гейм на Жил Симон, а след това Надал успя да затвърди преднината си. До края на първия сет двамата си направиха общо три пробива, но в крайна сметка номер 1 в световният тенис спечели сета с 6:2 гейма.

В началото на втория сет Надал отново успя да пробие сервиса на Симон, но французинът този път успя бързо да навакса изоставането и при 2:1 за Рафа и негов сервис успя да пробие и да изравни резултата. При 5:5 гейма испанецът отново успя да пробие своя съперник, след което спечели своето подаване и по този начин взе и втория сет със 7:5 гейма.

В третия сет Надал отново първи проби своя противник, но Симон успя да си върне пробива. При 5:5 гейма Рафа отново успя да пробие френския тенисист, след което успя да завърши и мача, след като спечели сета със 7:5 гейма.

Така двата полуфинала при мъжете на Australian Open са Рафаел Надал срещу Фернандо Вердаско и Роджър Федерер срещу Анди Родик.