Ракета номер 1 на България Григор Димитров е готов за необикновен мач срещу следващия си съперник на Откритото първенство на Австралия. На 1/8-финалите той ще се изправи срещу 20-годишния Франсис Тиафо.

„Предстои ми среща с Тиафо. Той играе добре, особено в началото на сезона. Така че той, разбира се, че ще бъде опасен. За него това е нова ситуация, затова не очаквам обикновен мач”, сподели Григор Димитров.

Мачът ще се играе не преди 4.00 часа в ранната утрин на неделния ден.

Фенско признание усмихна Григор Димитров

Американецът изживява вече най-доброто си представяне на турнир от Големия шлем. За първи път той достига до 1/8-финалите на такава надпревара, като досега имаше трети кръг само на Уимбълдън миналата година. 

В изминалия кръг Тиафо победи Андреас Сепи от Италия след 3:2 сета (6:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3), а Григор Димитров се наложи над Томас Фабиано с 3:0 сета (7:6, 6:4, 6:4).

Гривни за късмет пазят Григор в Мелбърн?

Американецът не страда от скрупули и сподели преди двубоя с българина, че идва неговия ред: „И двамата имаме по три мача. Сега идва неговият ред.”

Младият тенисист не се посвени да се порадва от пълно сърце и душа след успеха си над Сепи. На корта той имитира дори радостта на звездата от НБА Леброн Джеймс.

Гришо ще вгорчава рождения ден на следващия си съперник

Тиафо се закани на Гришо

Лудият "Танц на победата" на следващия съперник на Григор