Ясно е името на следващия съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия. Това е младият американец Франсис Тиафо, който надделя в гладиаторска битка над Андреас Сепи от Италия за място на осминафиналите. 

Янкито надделя с 3:2 сета след 201 минути на корта. В отделните части резултатът беше 6:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 в полза на победителя. Така той си осигури втори сблъсък в кариерата с първата ракета на България в Топ 16 на надпреварата. 

Мачът би трябвало да се играе навръх 21-ия рожден ден на Тиафо. На 20 януари в неделя той ще навърши възрастта, която официално го прави пълнолетен по всички закони в родината му. А всички се надяваме Димитров да вгорчи празника му. 

За двамата това ще е втори мач помежду им. Те вече се срещнаха през август 2018 г. на Мастърса в Торонто, а там нашето момче надделя в тежък мач с 2:1 сета (7:6, 3:6, 7:6). 

Тиафо изживява вече най-доброто си представяне на турнир от Големия шлем. За първи път той достига до 1/8-финалите на такава надпревара, като досега имаше трети кръг само на Уимбълдън миналата година. 

В настоящата надпревара той вече хвърли една от бомбите, след като изхвърли от надпреварата един от фаворитите Кевин Андерсън. Американецът е характерен с мощния си сервис, което е едно от най-силните му оръжия. Той е 39-и в света, като рекордното му класиране е 38-о място от август миналата година.