Малцина са българите, които са имали невероятния шанс да играят на Централния корт на "Ол Инглънд Клъб", най-емблематичният тенис комплекс в света.

Легендарните сестри Малееви, Цветана Пиронкова и Григор Димитров - едва петима, ако не пропускам някого. Е, след няколко часа към тях ще се присъедини и Виктория Томова.

Настоящата ракета №1 на България ще излезе в най-големия мач в своята кариера срещу може би най-великата в историята - 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс.

Вики стигна до този мач, след като за първи път преодоля успешно квалификациите на турнир от Големия шлем. На няколко пъти преди това третия предварителен кръг се оказваше фатален, но този път българката си бе научила урока и преодоля Анна Калинская, след като преди това победи Джайми Фурлис и Аяно Шимизу.

В първи кръг Томова бе в ролята на аутсайдер срещу чехкинята Тереза Смиткова, но след 7:6, 6:1 си заслужи мястото под прожекторите. Защото в сряда следобед тенис феновете по целия свят ще гледат как една българка спори с великата Серина.

Не бе никак отдавна моментът, в който Вики се снимаше със Серина като фен със своя идол. Само че явно тя добре е научила едно мото, което гласи: "Тренирай здраво докато твоите идоли се превърнат в твои конкуренти".

Вики Томова в компанията на Серина Уилямс

източник: facebook.com/ViktoriyaTomova

Томова е от примерите за тенисисти, които имат нужда от време, за да изгреят. Твърде много талантливи състезатели се прочуват в тийнейджърска възраст само за да останат в небитието по-късно.

Българката е от тези, които постепенно направиха своя пробив в големия тенис. Премина с бавни крачки през всички нива, за да стигне постепенно до титли от ITF турнири, до участие във WTA надпревари, а сега и мачове от Големия шлем.

За всички е ясно, че победа на Томова над Серина Уилямс на свещената трева ще бъде една от най-големите сензации за годината. С други думи - талантливата българка няма какво да губи и трябва да се наслади на момента, а срещата със Серина да ѝ помогне това да не бъде единствения ѝ мач на Централния корт в Лондон.

Успех, Вики!