37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната му игра срещу Рафаел Надал вчера на полуфинала на Уимбълдън му дава огромна увереност за неделния финал. Там негов съперник ще бъде Новак Джокович, но Федерер смята, че шансовете му за девета титла на Уимбълдън са големи.

Федерер се намира в невероятна година, в която увеличава постиженията си и трупа титли в списъка. Той сподели и вижданията си за двубоя с Надал и като цяло за съперниччеството между двете легенди на тениса.

"Ние с Рафа Надал сме играли толкова, толкова много, наистина не мога да ги преброя. Мисля, че тези двубои са с ясен план от самото начало. Смятам, че когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма какво ново да предложиш. И е много трудно да измислиш изненада", каза Федерер.

"Мисля, че затова успях да постигна добър резултат срещу Надал. Годината засега наистина е много силна за мен. Звездите са се наредили точно сега. От тази гледна точка мога да вляза във финала много уверен".

"В деня на мача няма да научите нищо ново, независимо дали ще четете статистика. Нямате време, така или иначе. В края на деня става дума за това кой е по-добър през мача, който е в по-добро състояние, който има повече енергия. И кой ще преодолее онзи момент, когато се стигне до криза".

"Мисля, че най-важната и най-вероятно първата победа, която трябва да постигнете, е тази в себе си. Тогава каквото и да се случи отвън наблюдавано, предполагам, че е следствие или проявление на това", продължи швейцарския Маестро.

"Визуализацията е част от умствената подготовка. Това е много, много важно за мен. Аз го правя през цялото време. Това е част от моята рутинна подготовка", завърши Федерер.

Срещу него на финала ще бъде Новак Джокович, за когото е шести финал. Сърбинът има четири победи и едно поражение от Анди Мъри през 2013-а година./БТА