Испанският тенисист Рафаел Надал не скри разочарованието от собственото си представяне в полуфинала  срещу Роджър Федерер на Уимбъдън, който загуби с 1:3 сета. 33-годишният играч вярва, че е изпуснал чудесен шанс да достигне още един финал в турнира и  за това може да вини само себе си.

Рафа много сериозно се беше прицелил в завоюването на 19-а титла от Големия шлем, което щеше да го приближи само на една зад Маестрото. Швейцарецът от своя страна може и да не спечели 21-о отличие, тъй като във финала го чака Новак Джокович.

„Създадох си възможност да играя още един финал от Големия шлем. Просто трябва да приема, че не беше моят ден”, коментира Надал след двубоя срещу швейцареца. „Играх страхотно на турнира. Затова сега съм тъжен, понеже знам, че шансовете са до време. Миналата година имах възможности. Сега получих още една и просто не успях да спечеля, за да играя още един финал тук.”

„Не играх толкова добре, колкото в предишните кръгове, а Федерер се представи на ниво. Затова заслужено спечели. Той правеше много неща по отличен начин. Честно казано, на мен ми липсваха усещанията, които имах в предните дни”, добави Рафа.