"Да съм на полуфиналите тук, да се чувствам толкова добре и да играят толкова добре - това е огромна изненада от мен", призна легендата Роджър Федерер, след като се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Носителят на 17 титли от Големия шлем отсъства от корта половин година, преди да се завърне в игра в Мелбърн, но до момента се представя отлично и си уреди мач със Стан Вавринка на полуфиналите.

"Когато идвах в Мелбърн, знаех, че мога да бъда опасен за всеки опонент, но мислех, че енергията ми ще свърши с напредването на турнира. Сега съм на полуфиналите, чувствам се отлично и играя толкова добре - това е огромна изненада за мен. Ако някой ми беше казал, че ще играя полуфинал със Стан, нямаше да му повярвам. Даже не знаех, че е в моята половина на схемата, защото изобщо не гледах толкова напред", коментира Федерер след успеха си в три сета над Миша Зверев.

Швейцарският маестро има сериозен превес в мачовете със своя сънародник - 18 победи и 3 загуби, като никога не е губил от него на твърди кортове. "Той и Рафа познават играта ми най-добре. Играл съм толкова много пъти срещу него и често тренираме заедно", сподели бившият номер 1 в света. /БГНЕС