Роджър Федерер може и да загуби от Стефанос Циципас в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън, но веднага след поражението феновете на Маестрото бяха зарадвани от дългоочаквана новина.

Тя е свързана със сезона на клей, в който швейцарецът планира да участва за първи път след две години, в които в този период на годината неизменно почиваше.

20-кратният шампион от Големия шлем не е играл на червено от турнира в Рим през 2016-а. В последното си участие на Ролан Гарос пък бе победен от Стан Вавринка през 2015-а.

"Аз съм във фаза, в която искам да се забавлявам", сподели Федерер след загубата в четири сета. Имам желанието. Сега не усещам необходимост за голяма почивка", каза Федерер.

Сигурно е, че той ще участва на Ролан Гарос, а към момента остават тайна плановете му за турнирите преди това. Според слуховете най-вероятно рекордьорът по най-много седмици като №1 в света ще вземе участие в Барселона и Рим.

След ранното си поражение в Мелбърн Федерер ще претърпи сериозно смъкване в световната ранглиста, в която ще бъде шести или седми след края на Аустрелиън Оупън.