Роджър Федерер се изказа много джентълменски след загубата си от Хуан Мартин Дел Потро на четвъртфиналите на US Open. Маестрото призна, че е играл под нивото си и отдаде заслуженото на съперника.

Няма да има класика, ДелПо отстрани Маестрото

"Разбира се, винаги си разочарован, когато губиш в такъв момент. Ужасно е да помислиш, че ти предстои да събираш багажа и да се прибереш. Това е разочароващо за тенисистите, просто не е забавната част. Бих предпочел да релаксирам тази вечер, да имам масаж и да мисля за мача, за хубавите удари", заяви ФедЕкс.

"Трябва да боли и е така. Но от моята перспектива на тези години и със сезона, който имам, е по-лесно да го преодолея по-бързо. Скоро ще бъда добре. Всички на този етап е бонус. Имах прекрасна година. Не мога да спечеля всичко. Просто срещаш по-добри от теб в даден момент. Хуан Мартин се бори като лъв, така че е нормално."

"Това бе един от мачовете, в които срещаш класен съперник, усещах, че ще загубя. Не искам да кажа, че мислех негативно, но знаех, че ще е сложно. Може би зависеше твърде много от съперника, а не обичам да е така. Чувствах се така във всеки мач. А нямах такова чувство на Уимбълдън и на Аустрелиън Оупън, затова логично съм извън турнира, защото не бях достатъчно добър в ума, в тялото и в играта си."

"Ако и трите ти липсват, ще е сложно. Ок съм с това и опитах до последно. Целех мрежата в ситуации, в които по принцип не го правя, стрелях волета в аут, беше ужасно. Хуан Мартин се справи добре. Той сервираше добре, имаше страхотни удари, когато се нуждаеше. Справи се много по-добре и затова заслужава победата."

"Имам големи приоритети за остатъка от годината, а и обикновено играя много добре в края. Сега просто трябва да се възстановя и да се завърне на тренировъчните кортове. Просто искам да играя добър тенис и да се наслаждавам", допълни Федерер.