Британската тенисистка Ема Ръдукану заяви, че ще се опита да се концентрира върху позитивните неща след отпадането си още в първия кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис след загуба с 3:6, 3:6 от французойката Ализе Корне.

Преди година Ръдукану сензационно спечели надпреварата от Големия шлем в Ню Йорк без да загуби сет, а 12 месеца по-късно това остава единствената й титла.

„Със сигурност е разочароващо. Тъжна съм, че си тръгвам на този етап. Това вероятно е любимият ми турнир“, заяви Ема Ръдукану.

„В същото време в известен смисъл съм щастлива, защото ще продължа на чисто. Ще сляза надолу в ранглистата и ще трябва да се изкача наново“, коментира още британската тенисистка, която добави, че част от напрежението ще намалее.

„Мисля, че свърших добра работа в последните седмици. Искам да постигна постоянство. Ще видим дали ще се случи“, добави тя.

Ръдукану смята, че годината би била определена като добра за нея, ако не са били високите стандарти след спечелването на Откритото първенство на САЩ през 2021-а.

Тя игра два четвъртфинала, които загуби от Ига Швьонтек в Щутгарт и от Людмила Самсонова във Вашингтон.

„Просто ще започна отново. Не знам какво ще е класирането ми, сигурно доста ниско. Като 19-годишна мога да кажа, че годината не беше лоша. Ако преди 12 месеца ми бяхте казали, че ще съм в топ 100, щях да бъда доволна. Мисля, че най-вълнуващо е да опитвам да се представям добре на всеки един турнир. Готова съм за нови предизвикателства, няма значение какви. Мисля, че всеки тенисист би бил щастлив да спечели даден турнир“, коментира още Ема Ръдукану.