Сръбският тенисист Новак Джокович спечели 13-и трофей в кариерата в турнирите от Големия шлем, но определи като "много специална" победата си в днешния финал на Откритото първенство на Великобритания над Кевин Андерсън (Южна Африка) с 6:2, 6:2, 7:6(3).

"Чувството е невероятно. За първи път в живота ми някой ми викаше "татко, татко. За мен е много емоционално, че той е тук със съпругата ми и целия ми екип. Щастлив съм", заяви Джокович, визирайки присъствието на 3-годишния си син Стефан в ложите на "Уимбълдън".
31-годишният белградчанин триумфира за първи път в Шлема от "Ролан Гарос" през 2016 година, след което серия от травми и дълго отсъствие от кортовете дори в един момент го извади от топ 20 на световната ранглиста.

"Последните две години не бяха лесни, за първи път трябваше да се справям с тежка контузия. Имах своите моменти на съмнения, не знаех дали ще успея да се върна на най-високо ниво, да бъда отново конкурентен на най-силните. Но нямаше по-добър момент да направя завръщането си, тук на това свещено място за света на тениса. Това прави този титла много специална", коментира Джокович, който от утре ще се завърне на десетото място в класацията на АТП./БТА