Мисля, че се намирам в най-добрата форма в живота си. В момента изпитвам върха на своята кариера и своя живот. Това призна световният номер едно Новак Джокович, след като разби Рафаел Надал на 1/4-финалите на Ролан Гарос.

Сръбският тенисист детронира Краля на клея в три сета и продължи похода си към кариерен Голям шлем. Той ще се изправи срещу Анди Мъри на полуфиналите и изглежда фаворит, защото има само две загуби от началото на годината. Последната от тях е през февруари. 

"Чувствам се напълно задоволен и завършен човек, както на корта, така и извън него. Всичко това се отразява на резултатите ми", коментира още Джокера след успеха.

Той обаче предупреди хората да не отписват Надал, който може да изпадне от топ 10 на световната ранглиста от началото на следващата седмица. Испанецът се провали в сезона на клей, който е любимият му, и загуби много точки.

"Той е човек, който знае какво трябва да направи, когато е паднал. Не мисля, че тази загуба означава нещо. Той е на 29, има още години в тениса пред себе си и съм сигурен, че ще се завърне много силен", каза Джокович.