Лидерът в световната ранглиста по тенис при мъжете Новак Джокович разби Рафаел Надал със 7:5, 6:3, 6:1 в 1/4-финален мач от турнира Ролан Гарос. Испанецът празнува днес своя рожден ден, а сърбинът му поднесе неприятен подарък.

Това е и първата загуба на испанския левичар от Джокович в Париж, след като досега го беше надигравал шест пъти от шест мача. Като цяло Рафа записа доста антирекорди на рождения си ден, а именно, че претърпя и втора загуба от общо 72 мача на Ролан Гарос, като досега единственото му поражение беше от шведа Робин Сьодерлинг през 2009 г. 

 

Интрига имаше само в първия сет, след като сърбинът поведе с 4:2, но се стигна до 5:5. Силите на Надал не стигнаха и той загуби сета.

Във втория и третия Ноле не остави шансове на съперника и с лекота стигна до 1/2-финалите след 6:3 и 6:1. Третият сет започна изключително тежко за Надал, след като Джокович поведе с пробив, а след това затвърди със своя сервис гейм. Рафа, все пак успя да вземе гейм, но загуби и третият сет с 6:1. Ноле ще играе на 1/2-финал с победителя от мача между Анди Мъри и Давид Ферер.