Докато тенисът на US Open 2018 е на невероятно високо ниво, тенисистите, които играят на централния корт "Артър Аш" имат огромни критики към организаторите. Те са свързани с климатичната система на стадиона, която очевидно не е особено добра.

Това доведе до моменти, в които някои от тенисистите направо бяха пред припадане. При загубата си от Джон Милман Роджър Федерер изглеждаше така както надали някой го е виждал, а след успеха си над Милман на четвъртфиналите Новак Джокович определи корта като "сауна".

"Никога не съм се потил толкова, колкото тук. Трябва да нося минимум 10 фланелки за всеки мач. Попитах съдията на стола, дали използват някаква форма на вентилация на въздуха или климатици на нивото на корта, а той ми каза 'Само това, което идва от средата на съоражението'. Турнирът трябва да вземе мерки. Независимо дали е вечер или ден, нямаме въздух долу. Чувства се като сауна."

Проблемите с най-голямото тенис съоражение в света се появиха след поставянето на подвижния покрив преди три години. Той е с уникална структува, която е изцяло външна на стадиона.

"Ще проучим начини да стимулираме въздушното течение на стадиона след US Open 2018", обявиха от организаторите.

14 снимки