Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна страхотно участието си на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Тя изхвърли след убедителна победа италианката Карин Кнап с 2:0 сета (6:4, 6:3). 

Нашето момиче започна мача с подарък за съперничката си. Още в третия гейм тя допусна пробив, но бързо се реабилитира и го върна още при следващото подаване на Кнап. 

Цвети се развихри и играеше много добре, като печелеше повече точки от италианката и я затрудняваше максимално дори когато сервира. Така очаквано се стигна до нов пробив за пловдивчанката, който направи резултата 5:3 в нейна полза. 

И тъкмо когато Пиронкова трябваше да затвори сета в своя полза, допусна отново разколебаване и позволи на Кнап да ѝ върне пробива. Но въпреки това, тя стигна до два сетбола още в следващия гейм при подаване на италианката. Тя реализира втория и поведе с 1:0 сета. 

Втората част започна вихрено за Цвети. Тя поведе с 4:0, но последва лек спад в играта ѝ, при който позволи на Кнап да намали до 2:4 след пробив на 0. До края обаче повече взети подавания на опонентката нямаше и нашето момиче завоюва успеха след 6:3. 

Така тя се класира за втория кръг, с което подобри постижението си от миналия сезон, когато отпадна на старта. Това означава, че пловдивчанката ще се изкачи нагоре в ранглистата след публикуването ѝ след края на US Open.