Ако сте имали някакви съмнения, че Роджър Федерер е може би най-великият тенисист в историята на този спорт, цифрите за пореден път са тук, за да ги разсеят. С победата си над Милош Раонич на четвъртфиналите на Уимбълдън той записа отново името си със златни букви в историята на най-силния турнир в тениса. 

Неговото спортно дълголетие му се отблагодари подобаващо и той изигра своя мач номер 100 на "свещената трева" в Лондон. Досега това се е удавало само на Джими Конърс, който има 102 двубоя на сметката си. Но ако Маестрото стигне финала тази година, ще изравни и това постижение. Той е спечелил 89 от двубоите си на "Ол Ингланд Клъб". 

ФедЕкспрес прегази и Раонич, пътят му на Уимбълдън открит

Но не е само това. Швейцарецът записа рекорден 12-и полуфинал на Уимбълдън, рекорден 42-и полуфинал на турнир от Големия шлем, записа и 319-а победа на такива турнири. Трябва да се отбележи, че вторият след него по брой спечелени мачове в Големия шлем е Новак Джокович с... 237 победи. 

Целта пред Маестрото обаче е само една и с нея ще счупи пореден рекорд. Той преследва титлата, а ако я спечели, тя ще е осма за него и така ще излезе еднолично на върха по брой спечелени трофеи на Уимбълдън. Иначе сега дели лидерската позиция с Пийт Сампрас.