Бившият номер 1 в световния тенис - Патрик Рафтър се изказа ласкаво за публиката на приключилия преди броени дни Australian open. Той смята, че австралийците са били изключително отдадени в подкрепата към своите сънародници и не пропусна да похвали Ашли Барти за спечелената титла при дамите. 
 
„Появиха се множество информации за държанието на хората по време на целия турнир. Съгласен съм с някои констатации, но с други определено не съм. Смятам, че феновете дадоха всичко от себе си да покажат обичта си към Австралия и нашите тенисисти.  Например, Ашли Барти се радваше на страхотна подкрепа и винаги бе посрещана с бурни овации. Атмосферата беше чудесна, приличаше  на футболен мач, а не на тенис, но така стоят нещата.  
 
Австралийската публика винаги е обичала и подкрепяла своите тенисисти. Бих желал да поздравя Барти за невероятната радост, която донесе на цяла Австралия. Време е  и при мъжете да се направи нещо смислено, защото както добре виждаме, при жените Австралия има огромни поводи за гордост“, коментира двукратният шампион от шлема.