Александър Зверев се класира за втори пореден „мейджър“ полуфинал. Саша влезе след последните четири на US Open след успех над Борна Чорич с 1-6 7-6(5) 7-6(1) 6-3.

Хърватинът има за какво да съжалява, след като бе по-добрият тенисист през по-голямата част от срещата, но изигра два много слаби тайбрека и реализира само 4 от 15 точки за пробив.

Първата част бе перфектна за Борна, който игра на много високо ниво, а двойните грешки на Зверев помогнаха за два брейка – 6-1 след 24 минути и заявка за място в четворката.

Чорич проби за 3-2 и във втория сет, но в осмия гейм изигра най-слабото си подаване от началото на двубоя и световният №7 се възползва от открилата се възможност. Стигна се до тайбрек, в който непредизвиканите грешки на хърватина костваха много.

В третия Саша поведе с пробив, но две двойни грешки и смаш в аут го лишиха от това предимство. Успя да се защити при 2-3 и отново стигна до тайбрек, в който Чорич отново изгуби концентрация и този път спечели само точка.

Световният №32 имаше шансове и в четвъртата част, но пропиля аванс от 40-0 от посрещане при 2-2, след което загуби напълно ритъма си. Решаващият пробив дойде в осмия гейм и при третия се мачбол Зверев сложи край на срещата.

На полуфиналите Александър Зверев ще се изправи срещу Денис Шаповалов или Пабло Карено Буста.