Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с българските състезатели по тенис на маса, които утре заминават за стартиращото на 13 септември в Люксембург отборно Европейско първенство за мъже и жени.

Кралев се запозна и със състоянието на базата на националите на „Дианабад”, на която предстои ремонт на покрива, съобщават от Министерството на спорта.

„Пожелавам Ви успех на предстоящото Европейско първенство и постигане на поставените цели. Както съм обещал, ще направим ремонт на залата, защото е много важно да се готвите при възможно най-добрите условия. Личи си, че под ръководството на новия треньор Асен Асенов полагате много сериозни усилия, които съм убеден, че ще доведат до добри резултати”, заяви Кралев.

И двата ни национални отбора, които са изключително млади, са във втора група на Европа, като целта им за шампионата на Стария континент е запазване на място в нея.

„След 1-2 години можем да мислим за място сред първите 16 и дори първите 8 отбора. Трябва обаче да продължим да работим изключително сериозно”, заяви Асен Асенов, който от 4 месеца е треньор на националния отбор, като преди това е работил в Германия.

България ще бъде представена на Европейското отборно първенство от Петьо Кръстев, Теодор Йорданов и Денислав Коджабашев при мъжете и Калина Христова, Елица Замфирова и европейската шампионка на двойки за девойки Мария Йовкова при жените.