В 17:50 часа днес ще бъдат наградени победителите при момчетата и момичета до 21 години сингъл на третото издание на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open. 

Япония са сигурни финалисти и в двете категории, като при момичетата се срещат Мизуки Моризоно и Миуи Маеда, а при момчетата финалът е между европейската надежда Томас Полански и японецът Мизуки Окинава. 

При квалификациите за мъже сингъл българската надежда лежи на плещите на Петко Габровски и Станислав Голованов, които останаха непобедени в първия квалификационен ден. 

За присъстващите фенове в залата организаторите са предвидили томбола с награди – тениски, чаши, мобилни телефони и комплекти хилки за тенис на маса. 

Наградите се теглят всеки ден, а талони за участие в томболата се получават срещу закупени билети на касата на зала „Арена Асарел“. Билетите за турнира са на цени от 2 лв. за деца и 5 лв. за възрастни и се закупуват на касата на залата в Панагюрище.

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour. 

Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+, които са едни от основните спонсори. 

В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. Мачовете ще се играят до 3 от 5 успешни гейма при състезателите до 21 години и при двойките, и 4 от 7 при мъжете и жените. Главен съдия на турнира отново е Мария Ципу, а управител на турнира - Вики Елефтериаде. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, и по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма „Liebherr”, българската пенсионноосигурителна компания „Съгласие”, китайската транспортна компания „Seamaster” и много други наши и чужди дружества. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.