Завърналата се в тениса бивша номер 4 в света Магдалена Малеева ще играе само на двойки за Фед Къп. Националният ни тим ще се състезава в зона 1 на Евро-африканска група, а мачовете ще се проведат от 2-и до 5-и февруари в Израел. Капитанът на отбора Дора Рангелова обяви състава, който ще пътува за Ейлат – Маги Малеева, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова.

Маги Малеева разкри, че ще е тренирала на пълни обороти в последния месец, за да бъде готова за надпреварата в Израел. След близо пет години и половина извън корта, тяе отново ще помага на българския тенис като състезател. Както самата тя обаче обясни, това ще се случи единствено на двойки, като не планира завръщане в големия спорт. Все още не се знае коя ще е втората тенисистка в мача на двойки, като най-вероятно това ще бъде Цветана Пиронкова.

Маги Малеева прекрати състезателната си кариера през 2005 година, като за последно игра за България в плейофа за влизане в световната група срещу Япония. През октомври миналата година именитата ни тенисистка спечели титлата на държавното първенство в Пловдив.

През тази седмица отборът ще се подготвя в Кипър, а в събота тимът директно ще пътува за Израел. Съставът е напълно окомплектован с необходимите им масажист, лекар и спаринг-партньор.

На лагера в Кипър ще присъстват още Виктория Томова и Ани Вангелова, които обаче няма да пътуват с тима за Израел, но ще се подготвят с националния състав, за да бъдат част от атмосферата на отбора.

“Не изключвам възможността да играем както за изкачване в по-горна група, така и за оставане, но основната ни цел е да се задържим в сегашната група. Искам да благодаря на Българска федерация тенис за оказаната ни подкрепа преди първенството. Федерацията ни предостави изключително добри условия за подготовка", сподели Дора Рангелова.

Основна роля за завръщането на Маги Малеева на корта е изиграла точно Дора Рангелова, която е убедила бившата номер 4, че е необходима на тима.

Цветана Пиронкова в момента е в Пловдив, където се лекува от грип и лекото разтежение на двете бедра, с което игра на кортовете в Мелбърн. Диа Евтимова се очаква да се прибере от САЩ. Малеева и Пиронкова ще пътуват директно за Тел Авив в събота, останалата част от тима ще лети от Кипър като делегацията ни ще се събере в израелската столица, за да пристигне заедно в Ейлат.