Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Пабло Андухар с 6-2, 4-6, 6-4 на финала в Женева и успя да спечели първа титла в кариерата си на турнири от сериите „Чалънджър”.

Димитров започна по страхотен начин мача срещу по-опитния си съперник, който е 118-ти в световната ранглиста на ATP. Гришо успя да пробие на три пъти сервиса на противника в първия сет, а от своя страна допусна само един пробив, и в крайна сметка спечели първата част с 6-2. Във втория сет 24-годишният Андухар вдигна значително нивото на играта си и почна да поставя под напрежение сервиса на Григор. Андухар успя да постигне един пробив и да спечели сета с 6-4.

Загубата на втората част очевидно разстрои играта на Димитров, който започна слабо третата част и допусна изоставане от 0-3, с два пробива в полза на съперника му. Нашият тенисист успя да върне единия пробив. В този момент, изходът от мача изглеждаше ясен, но Гришо успя да постигне невероятен обрат и да спечели четири поредни гейма, с които да поведе 4-3. Григор успя да постигне и решителен пробив при 5-4 в негова полза, с който спечели мача и триумфира с първата си титла на турнир от сериите „Чалънджър“.

С тази победа българският тенисист си осигури 80 точки за световната ранглиста и ще дебютира в топ 200 на класацията.