Първата ракета на България Григор Димитров заяви, че желанието му е да стане най-добрият тенисист в света в интервю за "Ла Газет", специалното издание на турнира от сериите "Чалънджър" в Женева, където хасковлията достигна до финала.

"Ще дам всичко от себе си. Моите цели са планирани. Разбира се, искам да стана най-добрият играч м света. Работя здраво за това", заяви 19-годишният българин. Димитров заема 245-ото място в ранглистата на АТП, но не крие, че една от целтите му е "след две, три години" да бъде сред първите пет в света. Българинът е доволен от работата си с треньора Питър МакНамара.

"Работим заедно вече повече от два месеца и всичко върви много добре. Това е нещото, което търсих и съм много доволен", каза Димитров. Хасковлията заяви, че няма претенции на каква настилка ще играе, стига да печели. "Нямам предпочитания за настилката. За мен това не е от съществено значение, защото единствената ми цел е да побеждавам във всеки мач. Аз съм играч за всякавни настилки", каза Димитров. В кариерата си досега той пази най-приятни спомени от турнира на АТП в Ротердам през 2008 година.

"На турнира в Ротердам загубих в три сета от Рафаел Надал, но преди това отстраних Томаш Бердих. Беше невероятно преживяване. Наистина се чувствах горд от постигнатото", каза българинът. Димитров не крие, че любимият му тенисист е Роджър Федерер и се чувства поласкан, когато го сравняват със знаменития швейцарец.

"Харесвам доста играчи...Бих казал, че любимият ми е Роджър Федерер, защото той е истински посланик на тениса по света. Често ме сравняват с него, което ме ласкае. Въпреки това, аз искам да бъсе себе си, работя здраво, за да постигна целите си и да заема мое собствено място в световния тенис", заяви българинът. Григор Димитров излиза днес след 15.30 часа в Женева за първа титла от турнирите "Чалънджър" срещу Пабло Андухар (Испания).