Най-добрият български тенисист Григор Димитров достигна до първия в кариерата си финал на турнир от сериите „Чалънджър”, след като надигра белгиеца Давид Гофен с 6-3, 7-5 на полуфинала в Женева.

Димитров не показа признаци на умора, въпреки че това бе втори мач за него за деня, след като по-рано днес победи Лоран Роше с 6-1, 6-4. Гришо не допусна нито един пробив на своя сервис срещу Гофен, а от своя страна успя да постигне по един във всеки от двата сета.

Първият сет бе по-лек, като най-добрият български тенисист го спечели с 6-3. Втората част бе изключително равностойна, като двамата тенисисти печелиха своите сервиси без особено затруднение. Все пак в заключителната част, Григор успя да пробие съперника си и да поведе с 6-5 гейма, след което затвори сета и мача на свой сервис.

На финала Димитров ще се изправи срещу 24-годишния испанец Пабло Андухар, който е със значително по-добър ранкинг от нашия тенисист. Андухар е 118-ти в световната ранглиста и поставен под номер 3 в основната схема на турнира. Гришо си осигури 48 точки за ранглистата с достигането до този финал и може да стигне до рекордното за него 210-то място в ATP през следващата седмица.