Ракета номер 1 на България Григор Димитров сподели любопитни факти около себе си. Хасковлията даде интервю за официалния сайт на турнира в Брисбейн, в което за пореден път заяви, че сравненията с Роджър Федерер го ласкаят, но въпреки това предпочита да има свой стил, който се отличава.

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на надпреварата, след като победи Милош Раонич с 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на силния турнир.

Имаш ли хоби извън тениса?

Аз съм човек, който обича да импровизира и в свободното си време да прави онова, което му харесва. Разбира се, налагам си ограничения при някои неща.

Кой е любимият ти турнир от Големия шлем?

Харесва ми Австралия, но ще кажа Уимбълдън.

Какво обичаш да правиш преди мач?

Предпочитам да се подготвям, разбира се, загрявам, което е най-важното. Слушам музика и се старая да се настроя за мача.

Каква музика слушаш сега?

Имам около 10 000 песни в компютъра си, така че е трудно да отговоря. Но точно в момента – Лана Дел Рей.

Имаш ли някакви суеверия?

Винаги. Предпочитам да използвам един и същи душ и се старая да правя едни и същи неща, каквито съм правил в предишния ден. Такива неща.

В какво състояние е сакът ти?

Винаги подреден. Просто съм такъв.

Кога реши да станеш професионален тенисист?

Винаги съм искал да бъда. Това е едно от нещата, които винаги съм искал. Така че когато започнах да се представям добре, това беше моят пробив.

Кой е любимият ту момент в тенис кариерата ти?

Когато спечелих Уимбълдън като юноша.

Какво мислиш за сравненията с Роджър Федерер?

Мисля, че не могат да се сравняват неща като тези. Разбира се, това ме ласкае. Мисля, че бъдещето ще покаже останалото, но Роджър си е Роджър, а аз съм си аз.

С кой тенисист обичаш най-много да играеш?

Всъщност, обичам да играя с всеки. Нямам предвид никого засега.