Григор Димитров ще се изправи срещу Юрген Мелцер в опит да достигне до полуфиналите на АТР турнира в Бризбейн, след като опитният 31-годишен австриец се справи със съпротивата на младока Давид Гофен, надигравайки го с 6-4 7-6(4).

Това ще е втора среща между двамата, а първата завърши в полза на хасковлията - 7-6(2) 6-2 в двубой от първи кръг на провелия се само преди два месеца Мастърс в Париж.

Гришо вече си осигури 45 точки за ранглистата, които се очаква до го изкачат до №44-45 в света, а нова победа ще му донесе още толкова и би го приближила само на 1-2 места от дебют в Топ 40. Двубоят ще се играе в петък, а началният час ще стане ясен малко по-късно днес, когато бъде публикувана програмата за следващия ден.

Мелцер е на 31 години, в момента се намира под №29 в ранглистата, а в кариерата си е достигал до №8. Най-големите му успехи са полуфиналът на Ролан Гарос през 2010 г., титлата на смесени двойки на Уимбълдън 2011 в партньорство с бъдещата му съпруга Ивета Бенешова и спечелването на четири АТР титли, както и достигането до още седем финала, съобщава tenniskafe.com.

Евентуален успех ще означава четвърти полуфинал на АТР ниво за Григор Димитров, а в опит да се превърне в първия българин, достигал до финал, ще се изправи срещу Маркос Багдатис или традиционно неудобният за хасковлията Жил Симон.