Григор Димитров продължи с отличното си представяне в началото на 2013 година, след като победи Милош Раонич с 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на силния турнир в Брисбейн.

Българинът направи страхотен мач и надигра смятания за фаворит канадец, който бе втори поставен в турнира. По този начин Гришо записа трета победа в три мача от началото на сезона, тъй като спечели и мача си на двойки. За успеха си Димитров взима 45 точки за ранглистата и 12 810 долара от наградния фонд.

На 1/4-финалите ракета номер 1 на България ще се изправи срещу австриеца Юрген Мелцер.

Мачът между Гришо и Раонич противопостави двама от най-талантливите млади тенисисти на тура като до момента балансът им бе 1:1 победи, като тази на българина бе в самото начало на кариерата му, докато тази на канадеца през 2011-а.

Димитров обаче показа, че е израснал в сравнение с тогава и не остави шансове на своя съперник. Хасковлията бе перфектен на сервис като записа невероятните 100% при вкаран първи сервис и в същото време търпеливо чакаше своя момент при иначе страховития начален удар на Раонич. Такива моменти се откриха по веднъж и в двата сета, Гришо се възползва и с по един пробив и в двете части успя да вземе победата.