Ракета номер 1 на България Григор Димитров за пореден път направи горди всички фенове в стараната ни. Хасковлията се наложи на финала в Букурещ над миналогодишния шампион - Лукаш Росол със 7:6 (2), 6:1.

Гришо обаче доказа, че освен шампион, е и истински джентълмен. В решаващ момент от мача, българинът призна точка за съперника, и поправи грешката, допусната от съдията.

Българинът спечели първия сет със 7:6 (2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0. Лукаш Росол обаче бързо върна пробива и застигна своя опонент за 2:2. Последва размяна на геймове до 6:5.

В следващата част обаче Григор Димитров демонстрира невероятно спортсменство. Гришо се прояви като истински джентълмен, след като призна, че топката на съперника е закачила линията, въпреки че с точката българинът можеше да спечели сета. В крайна сметка първия сет влезе в тайбрек. Последва ранен мини-брейк за Григор за 2:0, а след това българинът взе много добра преднина за 6:1, а след това спечели частта при 7:2.

Джентълменът Григор отново е на върха, с нова титла!

източник: БГНЕС

Григор Димитров не срещна особени трудности във втория сет. Той записа ранен пробив - още в първия гейм. След много добър сервис българинът затвърди пробива за 2:0. Чехът взе подаването си за 2:1, но следващият на нула бе в полза на хасковлията - 3:1. Третият пробив в мача в полза на българина бе също на нула – 4:1. След това срещата протече напълно под контрола на хасковлията, който сложи край на срещата при 6:1.

След срещата Димитров отиде и прегърна майка си и баща си на трибуните и се поздрави с треньора си Роджър Рашийд.

Григор Димитров бе награден лично от легендарната румънска гимнастичка Надя Команечи. Срещата бе изгледана на живо, освен от семейството на българина, и от Георге Хаджи и Симона Халеп.

С успеха Григор Димитров получи чек от 77 315 евро от наградния фонд, както и 250 точки за ранглистата при мъжете.

Джентълменът Григор отново е на върха, с нова титла!

източник: БГНЕС