Кейт Мидълтън избра вечерна рокля без презрамки на дизайнерката Сара Бъртън за партито в Бъкингамския дворец след сватбата си.

Кейт е сменила зашеметяващата рокля, която носеше за сватбената церемония, с вечерната рокля с рокля на гънки и бродирани с диаманти детайли около кръста. Дворецът "Сейнт Джеймс" разкри подробностите около облеклото на високопоставената младоженка, след като Кейт и принц Уилям напуснаха Кларънс Хаус, за да се отправят към двореца.

"Радвам се, че времето се задържа. Беше прекрасен ден", заявила е Кейт на път към вечерното празненство. Съпругът й принц Уилям е носел чер смокинг и вратовръзка. Двамата са били придружавани от принц Чарлс и съпругата му Камила, които са домакини на вечерното парти. Кралица Елизабет II е напуснала двореца и е отишла на уикенд другаде във Великобритания, за да остави по-младото поколение да празнува. Роклята на Кейт за сватбената церемония беше от атлаз и дантела с цвят на слонова кост, а лицето й беше закрито от ръчно бродиран воал, придържан от тиара, която получила назаем от кралицата.

Отдавна се предполагаше, че дрехите за церемонията ще бъдат творение на 36-годишната Бъртън, която управлява модната къща на Александър Маккуин, който извърши самоубийство миналата година, но представителите на двореца запазиха мълчание до момента, когато Кейт излезе от колата.