Швейцарецът Мауро Кавизел предложи малка изненада в първия манш на комбинацията в Банско. Той спечели супергигансткия слалом с време от 1:09.08 минути и изпревари някои от най-големите имена в тази дисциплина. 

Втори след него остана австриецът Винсент Крийхмайр, който изостана само на шест стотни от лидера. Големият фаворит за успеха Алекси Пинтюро от Франция остана на трето място с 16 стотни изоставане от най-доброто време, което му дава страхотна изходна позиция за втория манш и крайната победа. 

Лидерът в класирането за Големия кристален глобус Марсел Хиршер записа едно от редките си участия в комбинация, като даде 20-о време. Той ще започне втория манш с 1.83 изоставане от лидера, което не му дава големи възможности да се бори за успех в комбинацията, въпреки че е най-добрият слаломист в "белия керван". 

Извън Топ 30 за втория манш останаха имена като Хенрик Кристоферсен, Кйетил Янсруд и Карло Янка. На косъм място в 30-те най-добри намери ветеранът Тед Лигети, който беше най-рано пристигналата звезда в Банско за подготовка. 

Световният шампион от Оре в дисциплината Супер-Г Доминик Парис даде 13-о време, на 101 секунди от лдиера. Веднага след него се наредиха Кристофер Ноймайер, Александър Килде Аамот и Кристоф Инерхофер. 

Единственото българско участие в комбинацията беше на Йоан Тодоров. Той обаче записа време от 1:17.66 минути, с което се нареди 53-и в крайното класиране. Българинът беше последен от всички завършили. Общо десетима не завършиха първия манш.