Ползотворна тренировка по трасето за супергигантски слалом проведоха днес всички алпийци заявени за комбинацията за Световната купа в Банско.

Марсел Хиршер, който все още е невъзстановен напълно от настинката, която го тормозеше от Световното първенство в Оре също направи две спускания по пистата "Марк Жирардели".

Очакванията са Хиршер, който е лидер в класирането за голямата Световна купа, да стартира освен в алпийската комбинация и в супергигантския слалом на 23-и и в гигантския слалом на 24-и февруари.

Световните шампиони на спускане Шетил Йенсруд, на гигантски слалом Хенрик Кристоферсен, на Супер-Г Доминик Парик и златния медалист в комбинацията Алекси Пентюро също караха в свободната тренировка. Йоан Тодоров, който ще представя България в комбинацията също тренира, както и националите от Б отбора, които ще се форлойфери утре. Тодоров ще стартира и в супергигантския слалом.

За гигангския сигурен към момента е Алберт Попов. При разрешение от ФИС в гигантския може да участват още Камен Златков и Йоан Тодоров.

Всички състезатели, взели участие в свободната тренировка, обявиха, че са впечатлени от солидната подготовка на трасето. По-късно днес по време на техническата конференция ще бъде изтеглен жребият за алпийската комбинация (Супер-Г и слалом) на 22-и февруари.