"Благодарение на къртовския труд положен от всички, свързани с организацията на състезанията, сега вече сме напълно готови да посрещнем Световната купа по ски”, коментира на днешната пресконференция Цеко Минев, председател на организационния комитет.

„Заради микса между скоростни и технични дисциплини целият световен елит вече е в Банско. Това е и причината това да стане едно от най-отразяваните спортни състезания в света от 22 до 24 февруари", продължи Цеко Минев.

Според кмета на общината Георги Икономов Банско е готов и за това домакинство.

"Всички гости дошли в Банско за Световната купа са готови за този уикенд. Силно се надяваме времето да е с нас и да издържи. Има много активности за гостите, както в ски зоната така и на площада. Един тревожен факт обаче трябва да бъде споделен. Само за месец януари над 50 000 автомобила са влезнали в ски зоната. Това означава 250 тона въглероден диоксит. За последните 6 месеца тази цифра скача над 1000 тона", заяви пред медиите Георги Икономов.

Той покани медиите, състезателите и официалните гости на кулинарната изложба, която общината организира в петък вечер на която ще бъдат представени най-известните бански ястия.

Вицепрезидентът на организационният комитет Георги Бобев разкри, че за отличното провеждане на Световната купа в Банско работят над 2000 човека.

Отделно 30 камиона са качили тежката техника за стартовете, която се изисква от ФИС.

„Благодарни сме на всички спонсори и спомоществователи, които ни помагат начело с Министерството на младежта и спорта, Община Банско. Ние сме готови като домакини да се справим с всички предизвикателства. Разбира се, времето е фактор с който ние трябва да се съобразяваме. Готови сме като домакини да положим максимални усилия, за да покрием и тази година всички световни стандарти", заяви Бобев.

Стартовете от Световната купа по ски ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2.