Екипите от двата хеликоптера, които издирват българския алпинист Боян Петров са забелязали "подозрителен обект", но не са успели да проведат операция с въжета заради лошото време, съобщи за Дарик Йодеш Санкота от “Симрик Еър”. Тази сутрин в 02:30 часа българско време (5:30 часа непалско) двете машини са излетели с екип от по двама пилоти, двама спасители и техник.

Наземните екипи претърсват лагер 2 за Боян Петров

По последна информация шерпите, които се придвижват по земя, се очаква да достигнат до лагер 2 скоро и до палатката на Боян Петров. Те ще стартират претърсване на палатките за българина или каквито и да било следи, оставени от него. Сред претърсващите е и легендарния шерпа Мингма. Предстои анализ и обследване на събраната дотук информация. 

Защо надеждата за Боян Петров е да бъде в лагер 2?

Въздушният спасителен екип се връща в Катманду, за да заседава и да вземе решение как да продължи акцията, като ще бъде готов да се върне в района на Шиша Пангма веднага, щом се наложи.

Специалист: Какво представлява изкачването на връх Шиша Пангма
 
Китай ангажира близо 100 души за акцията, в това число спасители, медици и логистични екипи. Усилията им по издирването на нашия сънародник продължават.