Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски ще пристигне днес в Бургас, за да получи от Окръжната прокуратура обвинителния акт срещу него във връзка с инцидента от 5 август, когато предизвика катастрофа в района на река Ропотамо.

В обвинението ще бъде посочено, че съдържанието на алкохол в кръвта на Ставийски след инцидента, при който загина един човек, е било 1.29 промила, а не 1.1 на 1000, както бе посочено първоначално.

От прокуратурата уточниха, че с промяната на количеството на отчетения алкохол не се променя правната квалификация на обвинението, нито предвиденото от закона наказание.

Ставийски е обвинен в причиняване по непредпазливост на смъртта на Петър Георгиев Петров (24 г.) от Сливен, причиняване на тежка телесна повреда на Мануела Красимирова Горсова (19 г.) от Велико Търново и леки телесни повреди на други две лица.

Според обвинителния акт, това се е случило при нарушаване на Закона за движение по пътищата при управление на лек автомобил. Предвиденото от закона наказание в подобни случаи е от 3 до 10 години затвор.