„Много съжалявам за случилото се, каквато и да е присъдата ми, ще я понеса” – това бяха първите думи на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски на влизане в сградата на Окръжната прокуратура в Бургас.

„Не мога да давам никакви други обяснения, по повод на следствието имам изрична забрана от прокуратурата”, каза още Максим Ставийски.

На въпрос дали ще дава показания, той отговори, че първо трябва да разбере какво ще му каже прокуратурата. За състоянието на Мануела Горсова Максим заяви, че от първия ден прави всичко възможно за нея и ще продължава да й помага. Всеки ден получава информация за състоянието на 19-годишното момиче, което е в кома.

„Не мога да пожелая на никого да се случи това, което се случи с мен; и на врага си не мога да пожелая такова нещо”, каза още Максим Ставийски. Той пристигна в Окръжната прокуратура в Бургас заедно с адвоката си Росен Кожухаров, спря се и разговаря с журналистите – беше видимо притеснен.

Според предварителната информация се очаква да му бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и тежка телесна повреда след употреба на алкохол.

Преди близо два месеца Ставийски катастрофира на пътя Приморско – Бургас. При инцидента загина 23-годишният Петър Петров, а 19-годишната Мануела Горсова все още е в кома, други двама се разминаха с леки наранявания.