Максим Ставийски даваше ценни напътствия по време на официалните тренировки на младата ни танцова двойка Ина Демирева - Юрий Куракин.

Дуетът ни заедно с Лора Семова и Димитър Личев ще ни представя на юношеското Гран При за Купа София, което официално стартира утре в Зимния дворец.

Сестрата на Албена Денкова и партньорът й Юра тренират в Москва, но все още им липсва достатъчно опит на международния лед.

Максим заедно с майката на Албена - Силвия Цветанова, проследи цялото изиграване на младата двойка и показа, че успешно би могъл да се справи и като треньор. Той все още е в психологическа криза след тежката катастрофа край Ропотамо, но очевидно край леда се чувства по-добре.

Иначе конкуренцията при танците за Купа София е огромна. Двойки от САЩ, Канада, Русия и дори Полша ще си оспорват призовите места, прогнозира главният съдия на ИСУ в тази категория - Жени Кърнолска. Експрезидентът на централата ни не се нае с прогноза дали една от новите ни два дуета може да тръгне по стъпките на Албена и Макс.

„Все още е твърде рано. Важно е, че те имат желание да правят красив спорт. Нима преди 11 години някой е вярвал, че можем да вземем злато от Световно. Къртовски труд, желание, и разбира се талант - това е формулата на успеха” - сподели Кърнолска за Гонг.