Генералният секретар на БОК Белчо Горанов коментира предстоящата Олимпиада в Рио, както и сподели неговите очаквания за Игрите.

"Всички са доволни от екипировката, най-важното е да са доволни от представянето си. Да стигнат живи и здрави и да се приберат живи и здрави. Има проблеми в Олимпийското село, но се надявам нещата да се оправят до началото на Игрите", заяви Горанов.

В олимпийското село има сериозни проблеми като оголени кабели, запушени тоалетни, счупени тръби, а това ще създаде проблеми. 

"Спортовете, които са ни носили медали в последните години фокусът ще е към тях, имаме и спортисти, където не сме имали призови класирания и медали, всички са си заслужили местата там", допълни той по повод очакванията си за медали от спортистите ни.

"Един oт вaриaнтите е дa бъде и със жребий", каза той по повод знаменосеца на "трикольорите" на церемонията по Откриването. 

"Дали сме подробни инструкции въобще за Игрите, всеки един е достатъчнo грaмoтен, като че ли беше малко преекспониран този проблем, ние сме взели репеленти. Правили сме срещи и с лекарите за това", допълни той по темата с вируса Зика.

"Организаторите коментираха, че ще бъдат взети мерки за сигурността на спортистите. Тези големи форуми са притегателен център за хора, които искат да направят лоши неща, но се надявам организаторите да са взели мерки", завърши той.