Президентът на България Росен Плевнелиев, който вече е в Рио де Жанейро, се срещна с националния отбор по художествена гимнастика. Държавният глава пожела успех на момичетата, с които успя да се види във вчерашния ден.

По покана на Международния олимпийски комитет, Росен Плевнелиев е на работно посещение в Бразилия за участие в церемонията по закриването на 31-те Летни олимпийски игри.

Надпреварата в художествената гимнастика днес започва в 16.00 часа българско време с квалификациите за многобоя при ансамблите.

Финалът в индивидуалното стартира в 21.20 часа, където Невяна Владинова е със стартов номер 10. Грацията ни се класира за битката за медалите след стабилна игра във вчерашния ден и 6-о място. Състезанието днес обаче започва от нулата.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели мили думи за индивидуалистката ни.

„Невяна Владинова беше една от малкото гимнастички, които успя да покаже завидна психическа издръжливост, излъчваше спокойствие и увереност и в четирите изигравания. Най-удивителното за мен е, че тя съумя да направи всичките поставени и задачи, което показва не само отлична спортна форма, но и необходимия интелект за един спортист, който смело може да си постави най- високите цели в спорта. Неви притежава и най-важното качество за един спортист - да не се страхува да се състезава, а да изпитва истинско удоволствие да играе пред препълнени трибуни! Това е един от многото и таланти, а той е много, много важен! Да си роден състезател! Да обичаш спортната битка! Да я искаш и харесваш“, коментира Илиана Раева.