Американският олимпийски отбор получава все по-голяма подкрепа от известни личности в Рио де Жанейро.

След като преди по-малко от седмица NBC се възхити от туитовете на звездата от "Ловци на духове" Лесли Джоунс и я покани за репортер в Бразилия, преди два дни на олимпийските игри беше забелязан и актьорът Матю Макконъхи.

46-годишният Макконъхи, изиграл незабравими роли в "Контакт", "Интерстелар" и редица други популярни холивудски продукции, подкрепи американските олимпийци в плувните спортове в неделя, а в понеделник се появи изненадващо на стадион "Деодоро".

Той изгледа на живо четврътфиналния двубой от турнира по Ръгби-7 между отборите на САЩ и Нова Зеландия, загубен от американките със 7:25. Въпреки че беше облечен с фланелка с надпис USA, Макконъхи аплодира и новозеландките, след което се снима с най-голямата си фенка в отбора - Сара Грос. Тя пък не записа точки срещу сънародничките на актьора и остави това на Порша Уудман.

Макконъхи скоро ще бъде засенчен от Лесли Джоунс, която си спечели място в екипа на NBC с редица забавни коментари в туитър в последните дни. Очаква се актрисата, която вече стяга багажа, да бъде третият член на екипа за интервюта и любопитни новини, съставен от Тара Липински и Джон Уиър./БТА